Ким Чен Ун: Трябват учения в жестоки условия за повишаване на готовността за война

10:10, 18 ное 19 / Свят 25 2045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун присъства на учения на военновъздушните сили и силите за противовъздушната отбрана и подчерта необходимостта от повишаване на готовността на страната за война, съобщава Севернокорейската централна телеграфна агенция.

Ким Чен Ун извърши „полево ръководство“ на десанта на парашутистите ден, след като Южна Корея и САЩ решиха да отложат своите съвместни учения, за да насърчат Пхенян да се върне към масата за преговори за ядрено разоръжаване, съобщава БГНЕС.

"Необходимо е да се провеждат учения и проверка, както в случая: без предупреждение, в жестоки условия, които имитират истинска война, без да бъдат обвързани с правила и формалности, за да се използва това като възможност за повишаване на готовността на частите на армията на Корейската народна война за тяхната проверка и закаляване", агенцията цитира думите на Ким Чен Ун, който е бил "изключително доволен" от резултатите на севернокорейските военни.

Шефът на Пентагона Марк Еспер заяви, че САЩ и Южна Корея ще отложат военните учения, предвидени за края на ноември, за да подкрепят процеса на изграждане на отношения с КНДР. Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова Ким Чен Ун "бързо" да сключи сделка за ядрено разоръжаване и обеща, че "ще се видят скоро".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама