Радан Кънев: Борисов да не намесва името ми в провала си с АМ „Струма“

14:15, 18 ное 19 / Политика 25 2056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът Радан Кънев изпрати своя позиция по отношение на Петицията в Европарламента от 2018 г. за спирането на участъка от магистрала „Струма”, минаващ през Кресненското дефиле.

В Европейския парламент има петиция от месните хора в Кресна, но нито аз ги познавам, нито те са ме търсили. Петицията не засяга околната среда, а призовава за защита на дребния бизнес – тема, която е важна и чувствителна за нас от център-дясното. В интерес на България е тази петиция да бъде разгледана бързо, за да бъде дадена правна сигурност за труда на предприемчивите български граждани“, посочва Кънев.

По думите му петициите в Европейския парламент не могат да спрат одобрен проект. „Проблемът с АМ „Струма“ няма нищо общо с петициите. Проблемът на АМ „Струма“ е, че не е одобрен. А не е одобрен, защото има много пропуски и дефекти“, посочва още той.

Джамбазки: Зелени изнудвачи искат да попречат на строежа на „Струма” през дефилето

В позицията на евродепутата Европейската комисия е казала на Борисов, че с АМ „Струма“ проблемите не са само с екологията:

- Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) не отговаря на проекта;
-  Завишаването на разходите по проекта създават съмнение за злоупотреба с финансовите средства;
- Безопасността на водачите и пътниците не е гарантирана, дори напротив. Вкарването на високоскоростен път в трасе с толкова завои създава риск за увеличаване на жертвите;
- Жителите на Кресна ще станат жертва на постоянния стрес през града им да минава натоварена автомагистрала.

Ясно е, че Борисов не може да преглътне и това, че разобличих тайните им схеми да се сговорят за данък върху самолетните билети с държави, които имат обратен на българския интерес. Вместо да отговори на проблемите и въпросите, Борисов създава фалшиви новини, заблуждава българските граждани и търси изкупителна жертва, която да е виновна за собствената му управленска немощ“, коментира Радан Кънев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама