Нинова: Няма да подам оставка

08:40, 19 ное 19 / Политика 25 2213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма да подам оставка. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия.

"Неприятностите са следствие от промяната, която започнахме преди три години – ограничаването на мандатите на председателя. Не отхвърлям лидерския въпрос като изключително важен. Той беше споменат като единствено решение на всички въпроси в писмото, (в което социалисти разпространиха критичен анализ на партията и резултатите от местните избори, в което поискаха оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова - бел.ред). Вътре има имена на хора, без те да знаят за това", разкри Нинова и определи писмото като силна спекулация.

Минути за класика: Нищо не е по-червено от скандалите в БСП

"Членовете на партията трябва да кажат как оценяват резултатите от изборите – т.е. истинското решение е в ръцете на структурите. По-важно от числата е мнението, което е дадено за партията. В това писмо се твърдят много неверни неща – целта е ясна, да се смени председателят. Там се твърди, че в общините не е имало ясни цели от кандидатите. Там се твърди още, че младите лица са разбили партията. Твърди и че непартийни кандидати влияят зле на партията. На пленума беше направен опит промяната на устава да бъде спряна и да се върне старото положение отпреди три години. Понякога се чудя на тази група – това вече граничи с мазохизъм. Липсва всякаква логика", възмути се Нинова.

По отношение на изминалите местни избори, лидерът на БСП заяви: "Вълна не се случи. Революционна ситуация не се случи, но промяна има. Очевидно, желанието за промяна на модела на управление и това се видя на някои места. ГЕРБ запазват присъствието си в малките населени места, където има заплаха за работните места на хората. Гледаме нещата в тенденция, но сме изправени срещу машината за избори –  купен вот, заплахи и страх. Апатията, фалшивите бюлетини – това е което борим ние.

"Вътрешнопартийните ни тревоги засягат всички българи - каза Нинова по отношение на скандалите в партията. - Защото касае промяна на статуквото. Системните партии трябва да се променяме, защото иначе ще се появи нова партия, за която хората да гласуват. Прави се опит в БСП промяната да бъде спряна. Ако продължим по пътя на промяната, това трябва да е знак към всички партии да го направят.

Корнелия Нинова коментира и въпроса с изплащането на първия ден от болничните: "Държавата трябва да плаща първия ден от болничните, защото работещите са се осигурявали, работили са и им се полага. Да, има злоупотреби има, но не трябва да се наказват всички за сметка на тях. Правителството се опитва да постави работодателите срещу работници и синдикати".

Председателят на червените коментира и Бюджет 2020: "Не споделям мнението на министър Горанов, че през бюджет не се прави политика. Ние предлагаме промяна в публичните финанси, икономиката и здравеопазването. Предложихме реформи за. Оставане на част от данъците в общините, както и данъчни реформи – плоският данък да отпадне."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама