Производството в България е на световно ниво (Обновена)

14:26, 19 ное 19 / Политика 25 3558 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Публикувана в 11:45, Обновена в 14:25

"Много съм горд с такива работници - над 3000 души в Севливо. Това е най-големият подобен завод в Европа", каза премиерът Бойко Борисов при откриване на новите мощности в завода в Севлиево, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

"Искам да доведа тук всички, които питат защо в България нищо не се произвежда - произвежда се дори с качество на световно ниво. Щом успяваме на световно ниво, означава, че сме по-добри от другите", каза от своя страна вицепремиерът Томислав Дончев.

Модернизацията на завода е свързана с автоматизация на производствените процеси и подобряване на условията на труд в завода за санитарна арматура, който води началото си от 1934 г. Произведените в него смесители и душове се продават в повече от 100 страни по света.

Борисов инспектира строежа на "Хемус"

По време на откриването премиерът подчерта важността на изграждащата се магистрала "Хемус" край Габрово и Севлиево. "Благодаря за поредната американска инвестиция в региона. От мен се искаше от Севлиево до Германия да се стига директно. Каквото е обещано – е свършено. Сутринта минахме през Боаза - строят на пълни обороти. А севлиевци да отиват във Варна на почивка.... Това са връзките изток-запад. Идвам от обхода на Габрово - готов, уникални мостове - готови, тунел - готов... До края на годината ще го привършим. От Севлиево да може да ходите на Тракия, Марица, за Босфора, за Гърция - където искате".

"Севлиево стана едно добро място за живот. Имате ли магистрала "Хемус" ще видите колко голяма разлика ще се почувства в града. Поне 10 завода в Габрово и Севлиево направиха нови инвестиции, когато обещах, че "Хемус" ще подмине догодина Плевен и Ловеч", каза Борисов.

"Два пъти и половина е ръстът на преките инвестиции у нас за първите девет месеца на годината според данните на БНБ. За януари – септември 2019 г. преките чуждестранни инвестиции в страната нарастват със 714.5 млн. евро (при увеличение с 283.4 млн. евро за януари – септември 2018 г.)", написа премиерът в профила си в социалната мрежа "Фейсбук".

"Инвеститорите са добре дошли у нас и им благодаря за доверието в българската икономика. Държавата ще продължи своето сътрудничество с инвеститорите, което ще доведе до разкриването на още заводи, предприятия, бизнес сгради, нови работни места и по-високи доходи за хората', написа още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама