ГЕРБ оглави почти всички комисии в Столичния общински съвет

12:10, 19 ное 19 / Политика 25 2673 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

На извънредно заседание Столичният общински съвет сформира работна група, която ще изработи проект на нов правилник за организацията и дейността на градския парламент, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Срокът за изготвяне на новия правилник е до 31 декември 2019 г. Председател на новосформираната групата е Силвия Христова от ГЕРБ, а сред членовете ѝ са Ботьо Ботев от ГЕРБ, Милка Христова и Диана Тонова от БСП, Методи Лалов и Иво Божков от „Демократична България“, Карлос Контрера от ВМРО, Борислав Иванов oт "Атака" и част от новосформираната група "Патриоти за София" и независимият Борис Бонев.  

Избират председатели на постоянните комисии в СОС

На днешното си заседание общинските съветници избраха и ръководствата и членовете на постоянните комисии в СОС.

Очаквано ГЕРБ и СДС имат най-много председатели на комисии – цели 12 от 14. Силвия Христова продължава да е начело на Комисията за Устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика. „Главата“ на финансите и бюджета е адвокатът Георги Георгиев. Промяна има в Комисията по здравеопазване и социална политика, чийто нов председател Антон Койчев замени предишния Веселин Милев, който пък ще оглави Комисията за връзки с гражданското общество. Лорита Радева остава начело на Комисията по околна среда, земеделие и гори, а Малина Едрева е избрана за шефка на Комисията по Образование, култура, наука и културно многообразие, Николай Стойнев - на Комисията по икономика и собственост, Прошко Прошков - на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране, Таня Георгиева - на Комисията по децата, младежта и спорта, Екатерина Йорданова - на Комисията по европейски програми, проекти и международно сътрудничество, и Ботьо Ботев – на Комисията по местно самоуправление и нормативна уредба.

Столичният общински съвет сформира и Комисия, съгласно закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Неин председател е Ботьо Ботев от ГЕРБ, а заместници са му две дами -  Силвия Христова от ГЕРБ и Милка Христова от БСП. Срещу корупцията в София ще се борят и Михаил Петров от ВМРО, Волен Сидеров от „Атака“, Методи Лалов и Любомир Георгиев от „Демократична България“, Васко Тодоров от БСП и независимият Борис Бонев.

Борислав Иванов от „Атака“ и част от новосформираната група „Патриоти за София“ е председател на Комисия по обществен ред и сигурност.

Карлос Контрера от ВМРО е председател на Комисията по транспорт и туризъм.

„Топлофикация“ скара столичните общински съветници

На днешното заседание бе избран и нов зам.-председател на СОС - Борислав Иванов от "Патриоти за София". Така към днешна дата председател е Елен Герджиков от ГЕРБ, а заместник-председатели са Борислав Игнатов от "Демократична България", проф. Иво Петров от ГЕРБ, Милка Христова от БСП и  новоизбраният Борислав Иванов от "Патриоти за София".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама