Депутати и евродепутати от ГЕРБ дебатираха бъдещето на Европа с премиера на Хърватия

11:55, 20 ное 19 / Политика 25 1773 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ева Майдел и премиерът на Хърватия Андрей Пленкович откриха срещата на Мрежата на младите депутати и евродепутати от Европейската народна партия (ЕНП) по време на Конгреса на партията в Загреб.

В нея участие взеха депутатите от ГЕРБ Христо Гаджев и Александър Ненков, бъдещите зам.-председатели на Европейската комисия Маргаритис Схинас и Дубравка Шуица, и еврокомисарят по разширяването и политиката за съседство Йоханес Хан, както и депутати и евродепутати от всички страни-членки, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

“През последните 10 години Европейският съюз се изправяше пред много кризи – финансово-икономическа, мигрантска, Brexit. Всички те бяха насочени към вътрешни за ЕС проблеми. На европейските избори през май европейците дадоха ясна индикация, че искат от нас политиците да погледнем към бъдещето и да направим ЕС по-силен в икономически и международен план. Затова трябва да имаме ясна идея къде искаме да сме след 10 или 20 години, за да започнем да работим за постигането им още днес. Мрежата на младите депутати от ЕНП е място, в което новото поколение политици обсъждаме и изработваме нови, различни подходи за развитието на европейските държави и по-добрия живот на гражданите“. Това заяви Ева Майдел, която е координатор на Мрежата, състояща се от над 30 евродепутати и 350 национални депутати от ЕНП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама