Драгомир Стойнев: Безспорно Цацаров е силна кандидатура за шеф на КПКОНПИ

09:21, 21 ное 19 / Политика 25 2894 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безспорно Сотир Цацаров е силна кандидатура за шеф на КПКОНПИ. Той е доказал, че може да бъде независим от управляващите. Това обяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Акцент на деня: Цацаров като държавно богатство

Кандидатите за председател на Антикорупционната комисия финално са двама – управляващите номинираха Цацаров, а партия „Воля” предлага депутата Симеон Найденов. БСП и ДПС нямат свои номинации. От ДПС обявиха, че подкрепят кандидатурата на настоящия главен прокурор.

Стойнев уточни, че социалистите не са издигнали свой кандидат, защото той не би имал шанс при гласуването. Той напомни, че още при създаването на Антикорупционната комисия от левицата са предупредили, че моделът ѝ е погрешен и председателят на тази институция трябва да се назначава от президента.

Парламентарната група на БСП обаче тепърва щяла да решава дали ще подкрепи Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ.

Относно предложението на социалистите за 8 лв. партийна субсидия Стойнев коментира: „Преди местните избори ГЕРБ направиха репресивен акт към опозицията – ние алармирахме европейските институции – няма друга държава с 1 лв. субсидия и партиите да могат да се финансират от бизнесмени и фирми. По този начин се заглушава гласът на опозицията”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама