БСП иска президентът да назначава шефа на антикорупционната комисия

10:55, 21 ное 19 / Политика 25 4125 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Ден след изтичането на срока за номинации за нов шеф на антикорупционната комисия БСП излезе с официална позиция по темата. Според лидера на левицата Корнелия Нинова КПКОНПИ е мъртвородена и ще увеличава корупцията, а няма да я бори, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Нинова припомни че още при създаването на КПКОНПИ опозицията е била против, защото то е сгрешено. Според нея не може депутатите сами да избират и назначават човека, който трябва да ги разследва за корупция. Тя обясни, че левицата не е внесла своя кандидатура за шеф на антикорупционната комисия именно поради тази причина.

Цацаров ще разговаря с НФСБ във връзка с номинацията му за шеф на КПКОНПИ

Времето показа, че нито един политик по високите етажи на властта не беше осъден за корупция. Нещо повече – самият председател на комисията се оказа замесен в корупционни схеми“, коментира Корнелия Нинова.

Действията, които БСП ще предприеме, е да внесе отново своя алтернативен антикорупционен закон, с който искат председателят на КПКОНПИ да се назначава от президента. „Не защото Румен Радев е президент, подкрепен от БСП, а защото той е онази институция, която е избрана пряко от народа, не раздава еврофондове и обществени поръчки и е обективна“, подчерта Корнелия Нинова.

Цацаров като държавно богатство

Нинова посочи, че при гласуването в пленарна зала няма да подкрепи нито един от двамата кандидати – Сотир Цацаров на управляващите и Симеон Найденов на „Воля“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама