Ананиев: Кандидатстваме за закупуването на хеликоптери за спешна помощ

13:40, 21 ное 19 25 2621 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обсъди ситуацията в сферата на здравеопазването в България и Германия с председателя на Комисията по здравеопазването на Германския Бундестаг Ервин Рюдел, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

И двамата бяха единодушни, че и двете държави имат проблеми, за които трябват спешни решения. Сред тях беше откроено осигуряването на бърза и адекватна медицинска помощ за малките и отдалечени населени места.

Здравният министър посочи, че в момента страната ни изпълнява голям проект с европейско финансиране за модернизация на системата на спешната помощ, който предвижда строителство, обновяване и модернизация на 237 обекта на спешната медицинска помощ в страната, както и закупуване на 400 нови линейки. В новия програмен период министерството ще кандидатства и за закупуването на хеликоптери за спешна помощ. Друг фокус в работата на екипа на здравния министър е прилагането на мерки за справяне с липсата на кадри в системата на здравеопазването, коментира още Кирил Ананиев по време на срещата.

снимка: Министерството на здравеопазването

Здравният министър и представителите на Комисията по здравеопазване в Бундестага се договориха обмяната на опит между двете държави да продължи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама