Грета Тунберг ще води празнично предаване на британското радио BBC 4

17:30, 23 ное 19 / Свят 25 2861 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг ще бъде водеща на едно от празничните сутрешни предавания на британското радио Би Би Си 4, това съобщава Франс прес, като се позовава на Би Би Си.

Тунберг ще разговаря с известни хора, които се борят с промените в климата и е предложила във воденото от нея предаване да има репортажи от Антарктика и Замбия, както и интервю с управителя на Банк ъв Ингланд Марк Карни.

Грета Тунберг ще пътува на стоп с катамаран от САЩ до Испания

Шестнадесетгодишната Тунберг, която се превърна в символ на борбата с климатичните изменения, е една от петте известни личности, които ще бъдат водещи на предавания на радио Би Би Си по време на коледните и новогодишните празници, предаде БТА.

Другите са председателката на британския Върховен съд Бренда Хейл, която отсъди, че решението на премиера Борис Джонсън да спре работата на парламента е незаконно, художникът Грейсън Пери, рапърът Джордж Поета и бившият главен редактор на вестник "Дейли телеграф" Чарлс Мур.

През минали години водещи на празничните програми на Би Би Си са били личности като британския принц Хари, актрисата Анджелина Джоли и професор Стивън Хокинг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама