Протест във врачанско село заради кметския наместник

13:30, 24 ное 19 25 3750 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест се провежда в криводолското село Главаци. Причината за недоволството е несъгласието на жителите на  селото с назначението на новия кметски наместник.  Твърдят, че са излъгани, предава bTV.

Над 70 човека са се събрали в центъра на селото. Гласоподавателите в Главаци са 190, а 123 от тях са се подписали в подписка, настоявайки за кметски наместник да бъде избрана Светлана Иванова. Те вярват, че тя ще направи много за тяхното село, което е „започнало да запада”

От сутринта те не могат да влязат да гласуват на импровизирания референдум, който им е обещан от новото ръководство на община Криводол.

Кметът на община Криводол Христо Доков е назначил за кметски наместник досегашната секретарка, мотивирайки се с нейния административен опит, но след това се е съгласил да се организира допитване между жителите на Главаци.

 

„Той ни обеща да направим нещо като референдум, допитване. Той ще донесе бюлетините. От 8 ч. го чакаме и мръзнем”, разказва местната жителка Лидия Димитрова.

В разговор по телефона Христо Доков е заявил, че ще се съобрази с мнението на хората, макар че според него желаната от тях кандидатка за кметски наместник няма административен опит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама