Тодор Батков: Не е морално да се злоупотребява с пари за младежкия футбол

09:05, 25 ное 19 / Спорт 25 2392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Детско-юношеският футбол е най-важният в този спорт и не е морално да се злоупотребява с пари за него'', това заяви в ефира на bTV Тодор Батков, адвокат и бивш собственик на ПФК „Левски”, по повод разследването на медията за това как БФС харчи средства, отпуснати от държавата за младежкия футбол.

БФС отрече да има неправомерно харчене на държавни средства

Според него Сметната палата, НАП, Икономическата полиция, а впоследствие и евентуално прокуратурата биха могли да проверят много лесно случая, при който над 2 млн. лв., отпуснати от Министерството на спорта на БФС, бяха похарчени за детско-юношески лагери в хотели, собственост на ръководни лица от БФС.

"След като харчат обществени средства, е било редно да има някаква процедура, било избор по ЗОП, било нещо друго. Парите за спорт и така са много малко, за да се харчат по този начин – да отиват в нечий джоб. Държавата за първи път е дала пари за футбол, не е морално”, коментира още бившият собственик на футболен клуб „Левски”.

Според него трябва максимално бързо да се свика конгрес на БФС и тези неща да се обсъдят. Също да се избере и нов президент на Футболния съюз.

Тодор Батков: Трябва да се свика конгрес за ново ръководство на БФС

Тодор Батков определи като несериозни твърденията, че не може да се свика конгрес през януари или февруари, защото щял да попречи на първенството. По думите му дългогодишният президент на съюза – Борислав Михайлов, е допринесъл много за развитието на футбола в България – докарал е много пари от ФИФА и УЕФА.

Бизнесменът призова за лимит на чужденците в клубовете, за да имат възможност младежите от футболните клубове у нас да се изявяват. „Прекалява се с привличането на чужденци. „Лудогорец” има мачове, в които не играе нито един българин”, обяви Батков.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама