Борис Ячев: Да се направи реорганизация в Антикорупционната комисия

09:43, 25 ное 19 / Политика 25 2264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нашата парламентарна група с решение между двете формации НФСБ и ВМРО реши да подкрепи кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия, след като чухме неговото виждане за бъдещето развитие на звеното, за реорганизация на тази структура, за бъдещи евентуално законодателни инициативи, които трябва да слязат през Народното събрание или през нашата парламентарна комисия. Това каза пред БНТ Борис Ячев, депутат от ПГ "Обединени патриоти".

Цацаров се закани да „събуди“ антикорупционната комисия (ОБНОВЕНА)

„В много голяма степен онова, което г-н Цацаров има като намерение да реализира като бъдещ председател на КПКОНПИ съвпада с нашите виждания като парламентарна група, на Национален фронт за спасение на България, на депутатите от НФСБ, мое като председател на Парламентарната антикорупционна комисия“, посочи той.

По думите му трябва да се направи първо реорганизация вътре в самата система на Комисията за противодействие на корупцията. Едно от звената, които са всъщност на обществения показ - звено противодействие на корупцията, което реално извършва различните оперативни разработки, е с изключително редуциран състав“, каза Ячев.

Гешев: Естествено, че подкрепям Сотир Цацаров да оглави КПКОНПИ

„Това са бившите служители, които дойдоха в антикорупционното бюро от служба ДАНС и при всички случаи трябва да бъдат направени вътрешни размествания най-вероятно, за да бъде увеличен щатът на тези служители, защото от тяхната работа и от техния краен резултат всъщност обществото добива представа има ли реална полза от борбата срещу корупцията или няма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама