Twitter започва да изтрива неактивни акаунти

08:40, 27 ное 19 / Свят 25 2032 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Twitter ще започне да изтрива акаунти, които са били неактивни повече от шест месеца, освен ако потребителите не влязат в тях преди крайния срок 11 декември.

Ще бъдат изтривани акаунти на потребители, които са спрели да публикуват на сайта, защото са починали - освен ако някой с данните на акаунта на този човек не успее да влезе в системата.

За първи път Twitter премахва неактивни акаунти в такъв голям мащаб.

Сайтът обяви, че прави това защото потребителите, които не влизат, не са в състояние да се съгласят с актуализираните му политики за поверителност.

Говорителят на Twitter каза също, че ще се подобри доверието, като бъдат премахнати латентните акаунти от броя на последователите на хората, нещо, което може да даде на потребителя ненужно усещане за важност. Първата партида изтрити акаунти ще включва регистрираните извън САЩ.

Фирмата смята за бездействие това, дали човек е влязъл или не веднъж през последните шест месеца. Twitter заяви, че се прави не както някои потребители в мрежата предположиха - като опит за освобождаване на потребителски имена. Въпреки това, по-рано недостъпни потребителски имена ще започнат да се появяват след крайния срок 11 декември, но това ще бъде постепенен процес, започващ от потребители извън САЩ.

В бъдеще фирмата смята да разгледа и акаунти, в които хората са влезли, но не "правят нищо" на платформата.

Сайтът изпраща имейли до потребители на акаунти, които ще бъдат засегнати от изтриването. Социалната мрежа не е съобщила колко текущи акаунти отговарят на критериите, въпреки че се очаква цифрата да бъде в много милиони.

Twitter ще изпрати още един имейл на потребителите си преди крайния срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама