Отстраниха Лечков от поста вицепрезидент на БФС

16:53, 28 ное 19 / Спорт 25 3103 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият президент на Българския футболен съюз ще бъде избран на извънреден конгрес на 7 юни 2020 г., стана ясно след края на Изпълкома на централа, съобщи bTV. 

"Това е първата удобна дата, която не се засича със спортния календар", заявиха от БФС на пресконференция.

БФС се събира за дата за избор на ново ръководство

"До 18 януари всички 665 клуба подлежат на прелицензиране и поради тази причина беше решено, че февруари няма да може да се проведе конгрес. След това през март имаме квалификации за Евро 2020. След гласуване в Изпълкома беше решено да се насрочи за юни, когато ще бъде свободна и залата в НДК", уточниха от централата.

Също така Йордан Лечков е освободен от поста на първи вицепрезидент на БФС, а неговото място ще бъде заето от Емил Костадинов.

Лечков заяви пред журналистите, че решенията, взети на днешното заседание, са нелегитимни. Според него временният президент и Изпълкомът не могат да свикат извънреден конгрес.

"Така или иначе аз съм подал жалба в съда за решенията на предишния Изпълком. Оттук нататък няма какво да коментирам повече. Не виждам да създавам напрежение във футболния съюз. На 14 октомври се случи нещо на мача с Англия, но никой не говори за това. Не се сещам да има някакви резултати. На 18 октомври пак се случиха някои неща, има проверка на държавата, нека си свърши работата. Има 10-дневно производство", започна Лечков.

"Има си ред, виждате колко време запазих мълчание. Сега се явявам пред вас, оттук нататък свободно мога да си говоря. Нито дума не съм казала против нито един колега, нито срещу футболисти. Мога да ви посъветвам да се обърнете към устава, има си ред. Днешното решение е нелегитимно. Конгресът не може да бъде свикан от временния Изпълком", категоричен е той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама