Фандъкова: Хората, които искат да развиваме града си ще подкрепят непопулярните мерки

12:34, 30 ное 19 / Политика 25 2590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира предстоящото увеличаване на данъците на старите автомобили.

Мярката беше приета негативно от обществеността, защото беше обявена след местните избори. Противниците на Фандъкова дори я обвиниха, че преди вота тя е обещала да няма увеличаване на данъците, нещо, което самата кметица отхвърля.

„Никой политик не очаква, че, когато предложи непопулярна мярка, тя ще се приеме охотно от обществото“, заяви тя, съобщи БГНЕС. 

Фандъкова: Основните такси няма да се променят

„Аз вярвам, че хората, които искат да развиваме града си, които искат децата ни да дишат по-чист въздух, ще подкрепят дори и непопулярните мерки за това по-замърсяващите, по-мощните коли да плащат малко повече, отколкото досега“, каза столичният градоначалник.

Тя посочи, че данъците са вдигнати с малко. „Увеличението е минимално, но знакът и посоката са тези, които би следвало всички политици, които твърдят, че искат да работят за по-чист въздух, за по-добри улици в кварталите да подкрепят. Очаквам това да се случи в Столичния общински съвет“, подчерта Йорданка Фандъкова.

Парите, които ще бъдат събрани допълнително – около 18 милиона лева, трябва да отидат за подобряване на градския транспорт, залесяване и откриване на нови паркове, обеща по-рано кметът на София. В същото време Фандъкова заявява, че основните такси – за жилищата и битови отпадъци, няма да бъдат променяни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама