Протестиращи блокираха входа на сръбската държавна ТВ

21:15, 30 ное 19 / Свят 25 3153 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази вечер в сръбската столица се провежда 52-я протест на Гражданското движение "1 от 5 милиона".

Участниците в протеста отбелязват и първата годишнина от началото на демонстрациите срещу авторитарния режим на президента Александър Вучич. Първият протест се проведе точно преди година в Крушевац, където бе пребит лидера на "Левицата" Борко Стефанович.

Участниците в днешния протест се събраха в 19.00 часа българско време пред сградата на Философския факултет. След това те се отправиха към сградата на правителството. Те носят транспаранти, на които пише: "Няма щастие без свобода", "Няма свобода без справедливост", "Бойкот" и т.н. Част от участниците в шествието продават последния брой на седмичника "НИН" с първоначалния вариант на първа страница, където се вижда автомат вперен срещу Вучич. Снимката е направена преди година по време на изложение за военно оборудване. По-късно редакцията свали снимката и излезе с бяла първа страница. Смяната се наложи поради натиск от страна на властите.

От Движението "Двери" съобщиха, че тази вечер техни привърженици са блокирали в продължение на 2 часа и трите входа на държавната телевизия РТС. Представители на "Двери" са поискали среща с ръководството на РТС, за да им предадат своите искания и да попитат, "защо в продължение на една година нито веднъж представител на "1 от 5 милиона" не е участвал в нито едно предаване на РТС?".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама