Сидеров: Ще организирам граждански протести срещу вдигането на данъците за колите

09:06, 02 дек 19 / Политика 25 2283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще се опитам да организирам граждански протести против намерението на кмета на София Йорданка Фандъкова и Общинския съвет да вдигнат данъците на автомобилите. Това обяви общинският съветник ОТ "Атака" Волен Сидров пред БНТ.

"Цялата работа е да се вземат едни пари от хората", коментира още той. "ГЕРБ се старае да вдига данъци, което не е добре. Достатъчно са постъпленията в държавната хазна", категоричен е Сидеров.

По думите му, на 30 декември в Общината ще се обсъди план-сметка за парите за чистотата, с която той не е съгласен.

Фандъкова: Основните такси няма да се променят

"Няма никакво позоваване и анализ на база на какво се изчисляват тези 67 млн. лв... Чии са тези фирми, има ли, няма ли корупция? Защо толкова скъпо струва чистотата на София, която в крайна сметка не е чиста", запита Сидеров.

"Парламентът не само, че не ми липсва, аз съм много доволен, че не съм там. Не може да ми липсва парламент, в който се вземат антинародни решения", заяви още той. Партията му "Атака" няма как да е партньор на управляващите и няма да участва в Коалиционен съвет, допълни още Сидеров.

Той коментира и оставката на социалния министър Бисер Петков с въпроса къде е оставката на заместничката му Султанка Петрова от ВМРО, която е изготвила "потресаващата" Стратегия за социални услуги. За Бисер Петков, политикът заяви: "Той отдавна трябваше да бъде отстранен, това министерство не е социално, а по-скоро работи за чужди НПО-та".

Майки на деца с увреждания излизат на протест в защита на Бисер Петков

Лидерът на "Атака" заяви още, че може да направи критичен анализ на всяко едно от министерствата в кабинета на Бойко Борисов. "Каракачанов отдавна е за сваляне и между другото, за разследване. Отдавна ми дават сигнали за крупни далавери във военното министерство. Ще ги подредя в една папка и ще ги дам на новия главен прокурор, който ми казват, че бил много добър", заяви Сидеров.

Относно протестите срещу издигането на Валери Симеонов като зам.-председател на Народното събрание, Сидеров заяви, че бившият му коалиционен партньор не трябва да е въобще в някакъв видим пост в политиката. "Трябва да направя едно извинение, защото аз съм до голяма степен виновник той да е и в политиката, и в парламента", заяви Сидеров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама