Eто кои са най-добрите книги за зимните дни

21:40, 02 дек 19 / Култура 25 3818 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зимата не е любимият сезон на много хора, но ние го превръщаме в любим, благодарение на книгите. Студените зимни вечери са идеалното извинение да останете вкъщи и да се отдадете на красиви и вдъхновяващи истории, разлиствайки книга. Затова вземете чаша чай или какао, топло одеяло и се насладете на едно приятно четиво. Независимо дали ще има сняг през прозореца тази година, можете да провокирате коледното настроение препускайки през страниците на нашите предложения.

Има нещо, което създава допълнителен уют в това да четеш снежни истории и да усещаш тишината на ледения пейзаж. Когато сезонът е зима и има сняг е още по-приятно, нали така?

Енергията на зимните романи е различна от тази на другите истории. Дори и да не са изпълнени с празнично настроение – както много от най-добрите романи, книгите, прочетени в снежното време, са малко по-плавни, по-бавно се разгръщат героите и винаги има нещо вълнуващо и омайващо в тях. Сякаш светът навън е спрял, докато историята се развива. Много от детските романи, също са подходящи за зимата, както за малки, така и за големи. От вас зависи, дали искате да се върнете назад във времето и да се насладите на книжка за деца. Има и много на пръв поглед детски романи, които се оказват, сякаш са написани повече за възрастни – приказките на Андерсен са такива.

Ще ви предложим, както детски, така и книги за възрастни, които напълно да ви потопят в зимното настроение, да оставите забързаното си ежедневие настрана и да се превъплътите в някой герой от магична книга.

Ето зимната селекция на HINews за вашата библиотека!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама