Ким Чен Ун откри модерен град в свещената планина на Северна Корея

09:23, 03 дек 19 / Свят 25 2585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на Северна Корея тържествено откри нов, модерен град в подножието на свещен връх в страната. Проектът e от изключителна важност за Ким Чен Ун, защото градът е в подножието на свещен връх, от който води началото си Династията Ким, предава БГНЕС.

Държавните медии съобщиха за откриването и нарекоха града "въплъщение на модерната цивилизация". В града под връх Пектусан се състоя голямо тържество с музика и фойерверки.

Градът носи името Самджийон и е разглеждан в Северна Корея като "социалистическа утопия" с нови апартаменти, хотели, ски курорт, търговски, културни и медицински обекти. Самджийон може да приеме 4000 жители.

Градът е една от най-големите икономически инициативи на Ким Чен Ун, като част от стремежа на страната към икономическа, военна и културна самодостатъчност.

Строежът на Самджийон беше забавян от недостиг на строителни материали и работна ръка, в резултат от тежките икономически санкции срещу Пхенян. Забавянето накара Ким Чен Ун да разпореди в строежа да се включат младежки бригади, които дисиденти и бегълци от режима описват като "роби".

На участниците бригадите не се плаща, храната е лоша и са принуждавани да работят над 12 часа на денонощие в продължение на 10 години. Наградата им ще бъде по-добър шанс да влязат в университет или да бъдат приети в управляващата Работническа партия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама