Ева Майдел: Facebook да докаже, че ползва данните ни според закона

16:07, 03 дек 19 / Политика 25 2002 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Facebook има място на масата за преговори за това как регулираме дигиталната икономика, но трябва да докаже, че заслужава да го запази. Необходимо е да даде убедителни доказателства, че, първо, данните на потребителите се събират и съхраняват съгласно GDPR, и второ, че работи за премахването на нелегално и зловредно съдържание в платформата си”. Това заяви българският евродепутат Ева Майдел, която бе домакин на среща между технологичния гигант и членове на Европейския парламент в Брюксел, предадоха от пресцентъра на ГЕРБ.

Специалният гост бе бившият заместник премиер на Великобритания и понастоящем вицепрезидент с ресор международна комуникация във Facebook Ник Клег. Основен фокус на дискусията бяха обявените наскоро промени в работата на компанията, които целят да се премахнат т.нар. фалшиви профили, да се се проверява истинността на информацията публикувана в платформата, новият проект Либра, както и защитата и обработването на потребителските данни.

В последната година трима вицепрезиденти на компанията, както и Марк Зукърбърг, посетиха Брюксел, за да обясняват за проблемите, с които се сблъска Facebook. „За нас е важно да създадем добра среда за гражданите да се изразяват и да бъдат свързани със света. Вярвам, че бихме могли работим за обща кауза – безопасност и защита на потребителите”, добави Майдел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама