Марешки няма да се доближава до трибуната, осквернена от Симеонов

11:12, 04 дек 19 / Политика 25 2019 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Депутатите от „Воля“ са се срещнали с майките на деца с увреждания и подкрепят искането им за оставка на Валери Симеонов като зам. -председател на парламента. „Изразихме пълна съпричастност към справедливите им искания“, коментира лидерът на партията Веселин Марешки.

Парламентът не е трудово-възпитателно училище за провалени вицепремиери. Ако толкова много си го харесват, да си го вземат обратно в Министерски съвет. Със сигурност ще гласуваме „за“ да напусне“, посочи той.

Валери Симеонов: Платих своята цена, това е втора фаза на моето демонизиране

„Като знак на подкрепа и защото сме партия на действията обявявам: няма да се доближа до трибуната като зам.- председател на парламента. Считаме я за осквернена с присъствието на Валери Симеонов“, заяви Веселин Марешки. (бел. ред. има се предвид президиума на Народното събрание, на който седят председателят и зам.- председателите). 

Според него ако БСП и ДПС направят ход, оставката на Симеонов ще бъде факт до края на седмицата.

Официално: Деница Сачева е новият социален министър

На срещата с майките е обсъдена и рокадата в социалното министерство. „Назначаването на Деница Сачева е начин, за да бъдат отложени проблемите, а не за решаването им. Подкрепяме искането им за възстановяване на стария министър“, посочи Марешки.

В отговор на въпрос защо 9 депутати от „Воля“ са отсъствали от гласуването за Сачева, при положение че гласовете „за“ бяха само с 5 повече, лидерът на партията обясни, че скоро ще представи фалшиви новини в тази връзка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама