Битка за покойници между траурните агенции в Стара Загора

20:38, 08 дек 19 / Общество 25 2919 Шрифт:
Topnovini

Война между погребалните агенции в Стара Загора. Взаимните обвинения са за рушвети за информация за починали лица, съобщава bTV.

Неофициално се твърди, че те предлагат до 200 лева за информация за починали лица и как да стигнат до техните близки.

Тревожната тенденция e била потвърдена и от служители на общината. В същото време - общинското погребално дружество е на ръба на фалита с над 100 хиляди лева дългове.

В града действат общо 11 агенции. Една общинска, която е пред фалит и 10 частни, които непрекъснато вдигат залозите.

От общината също признават за проблема. Затова - общината мисли да закрие общинското дружество през януари. Бившият му управител, който сега има собствена агенция, не е съгласен с твърденията за нелоялна конкуренция в бранша.

Обяснението на част от общинските съветници за финансовия крах в общинската фирма е друго. Те твърдят, че това е резултат от лош мениджмънт - на трима души персонал, има трима счетоводители. Задълженията на фирмата са 102 000 лева. Управителят казва, че са намалели погребенията в града. А те не се променят - всяка година са между 1300 и 1400. Ако дружеството бъде закрито не е ясно кой ще погребва най-бедните. За тях общината дава на дъщерната си фирма по 360 лева.

Дали общинското дружество за тъжни ритуали ще бъде закрито заради големи загуби предстои да се реши в началото на януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама