Жълт код за мъгли в 13 области

06:20, 10 дек 19 25 2916 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код за мъгла в София - град, София – област, Благоевград, Видин, Враца, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Перник, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково. Мъгли и ниски облаци ще има около водните басейни, в низините и котловините.

Във вторник от запад облачността ще се увеличава и късно вечерта в крайните югозападни райони ще превали дъжд. На места там ще има условия за поледици. Предимно слънчево ще остане в източните райони, а в низините и котловините ще се задържи мъгливо през целия ден. Почти тихо ще е в Източна България, със слаб южен вятър. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, по-ниски ще са температурите в районите с трайна мъгла.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода ще е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините от запад ще се заоблачава. Късно вечерта в масивите от Югозападна България ще завали слаб сняг, под 1200 метра - дъжд. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

През нощта срещу сряда и в сряда ще преобладава облачно време, главно в Южна България и в Предбалкана ще превалява. Преваляванията ще са предимно слаби и предимно от дъжд, над около 1300 метра - от сняг, но в нощните часове и на места в Предбалкана и по-високите котловинни полета дъждът ще се примесва и временно ще преминава в сняг. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен.

В четвъртък слаб дъжд ще превалява на места в източните райони, в процес на спиране, а от запад ще започне разкъсване на облачността. До края на деня вятърът ще се ориентира от югоизток.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама