Кражби на коли, докато собствениците им ги затоплят със запален двигател

08:40, 11 дек 19 25 2697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Крадци отмъкват автомобили, докато собствениците им ги затоплят и чистят от снега и леда. В София вече има няколко регистрирани случая, алармира Нова телевизия. Някои от тях са документирани с видеозаписи от охранителни камери. Т.нар. “кражби на ключ” са хит през зимата.

Пламен Максимов от отдел „Престъпления, свързани с МПС” към СДВР обясни, че за последните 20 дни са регистрирани две такива кражби. "Такива противозаконни отнемания се извършват само през зимния сезон, когато гражданите си оставят автомобилите със запален двигател и те изчезват за секунди”, обясни той.

Максимов посочи, че в единия случай собственикът е оставил колата си да се размръзне и се прибира за малко до дома си. След това разбира, че тя е изчезнала. Другата кражба е извършена, докато притежателят на откраднатото возило си купува баничка. В момента се работи по установяване на крадците.

Според него такива кражби може да има абсолютно навсякъде, тъй като извършителите са от различен контингент. Миналата зима са извършени 16 такива криминални деяния, 4 са разкрити. На извършителите са с повдигнати обвинения. Някои от тях са наркозависими, а други имат криминални прояви. Трети пък не са се сблъсквали никога с органите на реда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама