Аврамова: Искаме да възродим регионите

18:23, 11 дек 19 / Политика 25 2413 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Министър Петя Аврамова съобщи, че се предвижда нов подход за управление на регионите, който да регулира дисбаланса на развитие, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

В работата си Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще разчита на сътрудничество с местните власти. „Кметовете трябва да бъдат активни. Имаме нужда от вашите експертизи и предложения. Много са важни общинските планове за развитие“, се обърна тя към присъстващите градоначалници.

Дончев: Държавата ще изгражда нови индустриални зони

Регионалният министър уточни, че се обсъждат варианти за продължаване на програмата за енергийна ефективност. „Обсъжда се и вариант за съфинансиране със живеещите в блоковете. Все още няма окончателно решения. Финансирането на програмата е във възможностите на министъра на финансите“, добави тя.  

Според Аврамова за ВиК сектора е нужен нов закон. Министерството подготвя концепция за водоснабдяване и канализация. „Искаме да възродим регионите. Това няма как да стане, ако не работим заедно в тази посока“, завърши тя.

Над 200 общини се събират на форум за своето бъдеще

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева обяви, че е налице е забавяне на проектите по програмата за развитие на селските региони, но до голяма степен това е компенсирано. Тя уточни, че средствата за общините в новия програмен период няма да бъдат по-малко от сегашните. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама