„Българската Коледа“: Спасен детски живот е дар за цялата страна

10:30, 17 дек 19 25 2258 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

 „Българската Коледа“ дари нова апаратура в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен. Лечебното заведение получи 3 нови пациентни монитора, холтер за кръвно налягане и  холтер за сърдечна честота. За да ни разкаже как новото оборудване ще подпомогне работата на лекарите и с какво ще допринесе за по-доброто диагностициране и лечение на пациентите ТОПНОВИНИ разговаря с проф. д-р Ваня Недкова, началник на Клиниката по детски болести в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ ЕАД.

Невролог: „Българската Коледа“ ни помага да се развиваме и да помагаме на нашите пациенти

 „Ние участваме в инициативата от самото ѝ създаване и в нашата клиника апаратурата е изцяло от „Българската Коледа“. С две думи съвременната апаратура, която непрекъснато получаваме и обновяваме, я дължим именно на инициативата“, разказа проф. Недкова.

Тя допълни, че през 2005 г. е получена първата апаратура от инициативата и отбеляза, че новата техника не само облекчава работата на медиците, но има решаващо значение за поставянето на по-точна диагноза и проследяване на състоянието на болните деца.

„Лекуваме деца от 0 до 18 години с различни заболявания. В нашата клиника работят и специалисти по детска гастроентерология, детска нефрология, детска ендокринология, детска пулмология, детска алергология, детска неврология. Имаме двама детски невролози, така че децата получават специализирана и съвременна медицинска помощ“, разказа началникът на Клиниката по детски болести.

Проф. Недкова посочи, че в клиниката се лекуват около 3200 деца годишно не само от Плевен и региона, но и от съседните области – Велико Търново, Ловеч и Габрово.

„Коледа наближава, а това е времето в годината, когато се случват чудеса. Най-голямото чудо е спасяването на детски живот. Нека всеки, който в сърцето си носи обич към децата, да дари 1 лев за „Българската Коледа“, защото тя помага не само на детски отделения, но и на тежко болни деца, които се нуждаят от продължителна рехабилитация и по-скъпо лечение. Спасен детски живот е дар за цялата страна", призова тя.

Българската Коледа“ има за цел да насърчава дарителството и да подпомага лечението на деца. Можете да се включите в инициативата като дарите 1 лв. с SMS на кратък номер 1117 или с обаждане на 0900 1117.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама