Проф. Генчо Начев: Болниците в страната са твърде много

09:22, 16 дек 19 25 2017 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Болниците в страната са твърде много и всички си затварят очите. Повече от 120-130 болници в България не са необходими, а в момента са над 300. Това преструктуриране ще доведе до отделяне на повече средства и за възнаграждения и ще натовари структурите с реална дейност, защото много от тези болници имат изкуствена дейност. Това заяви директорът на болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев пред БНТ.

"Сестрите имат право да протестират, но техният протест не може да се каже, че е някакво изолирано явление", коментира протестите пред Министерския съвет професорът.

Медици нощуваха пред МС на палатки

Според него това, че не протестират лекарите, не значи, че ситуацията с тях е много по-добра. Той изрази увереност, че премиерът ще ги приеме, но въпросът е какво ще стане след това. "Няма големи и малки болници, разликата се получава от дейността, която се извършва в по-големите и по-малките градове, а това рефлектира върху обема пари, които се разпределят за работни заплати", каза проф. Начев.

Той беше категоричен, че не е разбито доверието между обществото и лекарите, но в медиите излизат неблагополучни случаи, които се преекспонират и да се дават заключения преди оценката на експертните органи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама