Разширяват обхвата на проверките в лечебните заведения

13:59, 17 дек 19 25 2439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След вчерашната среща на медицинските сестри с премиера Бойко Борисов към проверките за нарушения в болниците ще бъдат добавени още лечебни заведения. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи БГНЕС.

"Проверките вървят повече от година и половина - две, вече има и реализирани операции. Като политика на министерството това е една от линиите, по които усилено работим, тъй като е основен проблем за качеството на здравеопазването и цената му“, заяви министър Младен Маринов. По думите му законодателите трябва да направят така системата, че да изключат възможности за злоупотреби в нея.

Палатки под прозореца на премиера

Той обясни, че има много сигнали, по които работят Главна дирекция „Национална полиция“ и ГДБОП. Маринов подчерта, че не може да се говори за пробойни в цялата система, защото всеки престъпен акт е дело на конкретно лице.

Една система колкото и добре да е направена и с хуманитарна цел, винаги се намират такива, които да я използват за лично облагодетелстване и извършване на престъпления. Да не слагаме вина върху цялата система. Тя е направена така, че да работи за хората и да дава здраве на хората. Виждате, че във всяка една система има такива, които се възползват от тези възможности, затова ние се фокусираме върху точно такива лица“, коментира вътрешният министър.

Той уточни още, че в тези проверки влизат и фалшивите ТЕЛК решения.

Нинова към медицинските сестри: Отново ви излъгаха

Директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски припомни данни от миналогодишния им анализ. „В области като Бургас и Благоевград броят на населението, което е с ТЕЛК решения, е между 7 и 10%, а в област Силистра надвишава 20%“, посочи Терзийски и уточни, че в момента работят съвместно и със журналисти, които разследват конкретни случаи и разкриват схемите, по които са работили медици.

Директорът обяви, че към настоящия момент са образувани повече от 50 досъдебни производства в цялата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама