Разкриха модерна домашна оранжерия за коноп в София

12:15, 18 дек 19 25 2513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столични криминалисти разкриха модерно оборудвана домашна оранжерия на територията на София, съобщиха от МВР.

По време на покупко-продажба са задържани двама мъже, на 29 и 37 години, 35-годишна жена, както и техен клиент – столичанин на 43 години. В тях са открити две сгъвки с вещество на буци и прах, пет мобилни телефона, сума пари и множество връзки с ключове.

При последвалото разследване в едно от жилищата е открита изградена домашна оранжерия, снабдена с модерно оборудване и необходими препарати, за отглеждането на засадените общо 147 конопени растения.

От адреса, както и при претърсването на останалите апартаменти, са иззети три полиетиленови плика с тревиста маса, пластмасова кутийка с прахообразно вещество на бучки и прах и таблетки с триъгълна форма. Извършена експертна справка уточнява, че иззетите вещества са амфетамин – 0.99 грама, кокаин – 20.97 грама и марихуана – 41.24 грама.

Трима от задържаните са привлечени като обвиняеми по чл. 354 А от НК и мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под прякото наблюдение на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама