Стефка Костадинова: Всеки българин иска да чуе химна на Игрите в Токио

13:35, 18 дек 19 / Спорт 25 2221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският олимпийски комитет (БОК) и посолството на Швейцария у нас пожелаха успех на младите ни олимпийци за третите Зимни младежки олимпийски игри в Лозана на специална церемония в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски”, предаде БГНЕС.

На събитието присъстваха председателят на БОК Стефка Костадинова, посланикът на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен, спортни легенди и деятели, както и самите спортисти.

18 българи в 8 вида спорт ще представят България на Зимните игри

''По принцип сме по-силни на летните спортове, отколкото на зимните, но стартът за всички е еднакъв. Щом тези 18 деца са покрили норматив, отиват там със самочувствие. Пожелавам им успех, защото Олимпийските игри са каймакът на спортната кариера. Преди четири години в Лилехамер участвахме с шест спортисти по-малко, така че дано имаме шанс и постигнат своите мечти", заяви по повод атлетите председателят на БОК.

Снимка: БГНЕС

''Годината беше и добра, и трудна. Това беше предолимпийска година, до момента имаме 15 квоти за Токио 2020. Спортистите тепърва ще покриват нормативи, така че се надявам да имаме повече квоти от Рио де Жанейро през 2016 г. Всеки един от нас иска най-накрая да чуе българския химн", допълни Стефка Костадинова.

Зимнитe младежки олимпийски игри в Лозана ще се проведат от 9 до 22 януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама