Над хиляда пожарникари ще дежурят по празниците

20:35, 18 дек 19 25 2916 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За пожарната безопасност по празниците ще дежурят над 1120 пожарникари, съобщава Нова телевизия.

Проверени са над 2 000 обекта, в които се очаква масово настаняване на хора за празниците. Извършени са проверки на над 400 църкви. Най-често срещаните нарушения са свързани със заключени евакуационни изходи, неизвършено техническо обслужване и неизправни инсталации.

Mежду Бъдни вечер и Коледа над 20 семейства губят домовете си заради пожари. Oсновните причини за инцидентите според Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са забравени отоплителни уреди, светлинни украси, свещи и неправилно боравене с пиротехнически изделия.

Над 2,4 млн. българи плануват зимна почивка

„При използването на запалени свещи трябва да бъдат поставени на твърди, негорими повърхности. Далеч от горими материали. Трябва да ги пазим далеч от деца и животни. При светещи лампички да не ги осатвяме без надзор. Да се проверят отоплителните уреди, инсталациите и кухните", обясни Йото Василев, началник на сектор „Държавен противопожарен контрол”.

„По Коледа голяма част от нашите екипи ще бъдат около православните храмове, да осигуряват пожарната безопасност. За Новогодишната нощ ще има екипи на площад „Батенберг” в София и на площад „Независимост” във Варна", каза комисар Георги Гатев от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама