Между 250 000 и 300 000 автомобила на път за празниците

01:56, 20 дек 19 25 1855 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Интензивен трафик в цялата страна преди коледните празници. Очаква се на път да тръгнат между 250 000 и 300 000 автомобила, съобщи Нова телевизия. Още преди обед в столицата започнаха да се образуват колони от автомобили в посока магистрала „Тракия”.

3600 полицаи ще следят за спазването на правилата на пътя заедно с над 200 технически средства. Ще се проверява за агресивно шофиране, превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици, както и за готовността на автомобилите за зимата.

По традиция най-натоварени ще бъдат магистралите и основните пътни артерии към граничните пунктове и планинските курорти. И тази година най-много автомобили се очакват на "Кулата". За по-голяма сигурност между 16 и 20 часа днес и от 8 до 11 часа в събота ще бъде спиран тежкотоварният трафик.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама