Шофьорът, причинил смъртта на бебе в Русе, карал с 2.44 промила алкохол

19:26, 20 дек 19 25 3050 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Неправоспособният 43-годишен шофьор, причинил тежката катастрофа снощи в Русе, при която загина бебе на година и половина, управлявал автомобила с 2.44 промила алкохол в кръвта. Това информираха от Окръжната прокуратура в крайдунавския град, цитирани от БТА.

Бебе почина при катастрофа, шофьорът нямал книжка

Шофьорът на автомобила е привлечен като обвиняем. По делото са извършени огледи, разпитани са свидетели, изискани са справки, взети са проби от кръв и урина, назначени са медицински експертизи за установяване концентрацията на алкохол в кръвта на водача и преценка за евентуална употреба и на наркотични вещества. Автомобилът е конфискуван като веществено доказателство.

Обвинението е за престъпление, за което се предвижда затвор от три до 15 години. Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Осъществена е координация със сектор "Арести" в Русе за откриване на охранителен пост в Университетската болница "Канев" в града, където в момента обвиняемият е настанен за лечение.

До момента мъжът е осъждан общо 10 пъти. Последната му присъда е от Окръжния съд в Пловдив - за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. Той е изтърпял общо наказание от пет години и 11 месеца затвор, като е освободен през 2015 година.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама