Силни бури затрудняват фериботния трафик в Гърция

12:40, 22 дек 19 / Свят 25 2578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Силни морски бури създават проблеми с фериботния трафик в Гърция, съобщава БНР.  

Пътна полиция предупреждава да се шофира внимателно. Очакват се силни валежи в континенталната част на страната. Силата на вятъра достига на места до 9 бала по скалата на Бофорт. 

53 сигнала за паднали клони на дървета в София

Морските власти на двете пристанища на островите Кефалоня и Закинтос прекратиха движението на фериботите до тази вечер.  Очаква се и на други гръцки пристанища в рамките на деня да се прекрати трафикът на морски съдове до преминаване на бурята.

Температурни аномалии не се очакват, според прогнозите на синоптиците, но над голяма част от континентална Гърция още в обедните часове започват силни валежи. Предупредиха фермерите да вземат предпазни мерки срещу очакваните градушки на места.

Силните бури в Испания и Португалия доведоха до жертви

От своя страна Пътна полиция предупреждава за внимателно шофиране без рискови маневри. Засилени са мерките по контрол на пътния трафик от днес. В сила е забраната за движение на товарни автомобили по натоварени участъци.

Във връзка с коледните празници увеличиха охраната на всички места, където се събират много хора. Днес в Гърция работят всички магазини. Много българи вече пристигнаха за празниците и използват деня за разходка и покупки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама