Оставиха в ареста пияния шофьор, погубил бебе при катастрофа

16:45, 23 дек 19 25 3171 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шофьорът, който на 19 декември причини тежка катастрофа в Русе, взела живота на бебе на 1 годинка, получи от съда мярка за неотклонение "задържане под стража". При тежкия инцидент средни телесни повреди получиха още две лица, съобщи БГНЕС.

Съдът прие, че има опасност мъжът с инициали Д.Т. да се укрие и затова го задържа.

Определението на Окръжен съд-Русе подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Велико Търново. Задържаният е изписан от болница и е настанен в ареста.

Шофьорът, причинил смъртта на бебе в Русе, карал с 2.44 промила алкохол

43-годишният мъж е управлявал лек автомобил „БМВ 316“ като неправоспособен водач и след употреба на алкохол с концентрация от 2,44 на хиляда в кръвта си.

До момента извършителят е осъждан общо 10 пъти, последно с присъда на Окръжен съд – Пловдив за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. Изтърпял е общо наказание от 5 години и 11 месеца лишаване от свобода и е освободен от затвора през 2015 г.

По делото са извършени огледи, разпитани са свидетели, изискани са справки, взети са проби от кръв и урина, назначени са медицински експертизи за установяване концентрацията на алкохол в кръвта на водача и преценка за евентуална употреба и на наркотични вещества. Автомобилът е иззет като веществено доказателство. Обвинението е за престъпление по чл. 343, ал. 4 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама