Захари Карабашлиев: Не е вярно, че българите не четат

10:15, 24 дек 19 25 2114 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Захари Карабашлиев стана писател на годината. Наградата беше връчена от Столичната библиотека преди седмица. "Тази награда ме радва и се чувствам благодарен", каза писателят пред bTV.

Според него през последните години има ръст на хората, които купуват книги. „Не е вярно, че българите не четат. Това постоянно се повтаря, но не е така”, допълни писателят.

Той призова да опитаме да сме благодарни за хубавите моменти, които имаме и които изобилстват в нашето ежедневие. Човек обаче помни само лошите и не вижда хубавите неща, които се случват около него.

Писателят представи и новата си книга – „Жажда”. Тя е вдъхновена от истинската история на 85-годишния Спас Карафезов, който е един от „най-виждащите хора”, а всъщност е незрящ.

"На 18-годишна възраст той ослепява. Книгата разказва неговия живот. Той е един от най-младежките и бодри интелекти, които познавам. Когато тази болест го е поразила, тя не е докоснала неговата същност и жаждата му за познания. Дори напротив – всичко това се е изострило”, разказа Захари Карабашлиев.

Той каза още, че в това време на годината трябва да сме признателни за това, което
имаме.

„Празникът на духа започва от масата, но той не трябва да спира там. Добре е да използваме времето по празниците, когато сме заедно, за да поговорим и за основата на този празник, а именно Рождество. Още една година празнуваме това, че се е родило едно дете – Исус. Всяко дете е Бог, всяко дете е Исус. Всяко раждане е чудодейно”, каза Карабашлиев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама