Транспортният хаос във Франция продължава и по празниците

15:28, 24 дек 19 / Свят 25 2141 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във Франция празничната атмосфера е съпътствана от транспортен хаос. В 20-я ден на протеста срещу пенсионната реформа не се движат 40% от бързите влакове.

За протестиращите ваканция няма. Те ще посрещнат Нова година в състояние на стачка. Преговорите между синдикатите и управляващите не доведоха до коледно примирие.

Бурята Фабиен остави над 20 хиляди домакинства без ток във Франция

Недоволството срещу пенсионната реформа отново се усеща най-силно в Париж, където не се движат влаковете към предградията. На Коледа ще бъдат пуснати само някои линии. Транспортният хаос ще продължи и във втория ден на Коледа, предава БНТ.

Синдикатите все пак таят надежда за пробив, за повтаряне на сценария от 1995 година, когато предколедните стачки принудиха правителството да оттегли промените в пенсионната система.

За по-реалистично настроените надеждите за компромис са насочени към следващата година. Първата среща между синдикатите и управляващите е на 7 януари.

Коледното настроение на парижани е помрачено и от замлъкналите камбани на "Нотр Дам". Заради унищожителния пожар за първи път от 216 години в "Нотр дам" няма да бъде отслужена коледна литургия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама