Предвиждат безплатни занимални за децата на работното място на родителите

18:00, 24 дек 19 25 2868 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безплатни занимални за децата на работното място на родителите, предвижда нов проект на социалното министерство.

От услугата ще могат да се възползват и семейства, чиито деца не са приети в ясла или детска градина, съобщава Нова телевизия. 

Проект стимулира детското мислене и творческо въображение чрез когнитивно обучение

Бюджетът на новата услуга е 15 милиона лева. По разчет на социалното ведомство парите ще стигнат за изграждане на детски центрове в около 200 фирми. Идеята е родителите да могат да се възползват от услугите на детския център целодневно или почасово, както и по време на ваканциите на учениците.

„За нас това е добър стимул и може би индиректно ще повлияе и на темата за фалшивите болнични”, добавя  Зорница Русинова, зам.-министър на труда и социалната политика.   

Омбудсманът: Задължителна предучилищна за 4-годишните - да, но без такси!

Подобна занималня, макар и частна, вече работи в сградата на КНСБ. Грижи се полагат за около 50 деца, за които е осигурено хранене и подготовка на домашните.

„Работното ни време е съобразено със самите служители. Идвайки на работа те са спокойни, може да си оставят детето и след това да си вършат работните задължения”, разказва Спас Кръстев, управител на детски център.

Парите за новата програма ще отидат за оборудване на занималните и заплати на детегледачите за една година. При успех на проекта се предвижда той да бъде продължен.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама