Кралица Елизабет II: Пътят невинаги е гладък, но малките крачки носят голяма промяна

08:41, 25 дек 19 / Свят 25 2561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В традиционното си коледно послание британската кралица Елизабет Втора отбеляза, че и Великобритания, и нейното семейство са прежилели трудна година, като каза, че изминалият период е бил "с неравности", предаде БТА.

Посланието беше предварително записано преди съпругът на кралицата - принц Филип, да постъпи в болница в Лондон като предпазна мярка. Вчера той беше изписан в добро здравословно състояние.

Говорейки за нуждата от помирение и опрощение, Елизабет каза: "Пътят, разбира се, невинаги е гладък, и на моменти тази година може да ни се е струвал твърде неравен, но малки крачки могат да донесат голяма промяна". Кралицата най-вероятно има предвид лъкатушещия път на Обединеното кралство за напускане на Европейския съюз, както и неблагополучия в кралското семейство.

Лъкатушенето доведе до продължителна политическа безизходица. От нея беше намерен изход едва по-рано този месец, когато гласоподавателите дадоха на борещите се за Brexit консерватори достатъчно мнозинство в парламента.

Проблемите на кралското семейство включваха оттеглянето на принц Андрю от обществени задължения заради катастрофалното му телевизионно интервю, в което той защити приятелството си с осъдения за сексуални престъпления Джефри Епстийн.

Семейството преживя и разрив между принц Уилям и принц Хари, който замина със съпругата си Меган и малкия им син Арчи за Канада, вместо да прекара коледните празници в имението Сандрингам.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама