Политолог: На избори Нинова прави така, че хората да гласуват за ГЕРБ

09:03, 26 дек 19 / Политика 25 2468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През изминалата 2019 г. Бойко Борисов успя да подчини БСП и Корнелия Нинова. Нинова му е най-верният съюзник, не защото винаги го иска, но когато наближат избори, тя прави така, че хората да гласуват за ГЕРБ. Това каза политологът Евгений Дайнов пред bTV.

По думите му разделението на властите се вижда единствено в сблъсъка между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.

Борисов тръгна по пътищата на България преди коледните празници

Тази година се случи нещо опасно – властта се събра на едно място и се отвърза от всякакъв контрол,” смята Дайнов.

Според него властта изтича от ръцете на ГЕРБ към няколко олигарси и прокуратурата.

В момента ГЕРБ не е властта, има отделни парченца, като Бойко Борисов не е цялата власт. Моделът „Тодор Живков”, който Борисов приложи, вече се разпада. Интересно ще е къде тази година властта ще уседне – към прокуратурата, това е ясно от 2016 г., че към нея оттича много власт, и към съюзни на нея оригарси. В момента малко се подменя олигархическата групичка – тази година Валентин Златев изхвръкна, влезе Домусчиев, сега като гледаме май и Васил Божков ще изхвъркне и ще влезе някой друг. Но в крайна сметка най-стабилното място, в което нелегитимно се е събрала властта, ми изглежда прокуратурата”, коментира политологът.

Политици поздравиха българите с Рождество Христово

Той не вижда знаци, които да показват, че Цветан Цветанов се готви да прави нова партия на този етап.

Дайнов очаква бившият и настоящият главни прокурори – Сотир Цацаров и Иван Гешев, да започнат наказателна акция срещу списъка с врагове, който вече са обявили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама