Близо 2000 души са преминали през "Пирогов" по коледните празници

09:26, 26 дек 19 25 2093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За две денонощия и половина през "Пирогов" са преминали 1850 пациента. Това каза директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов, съобщи БНТ. В "Пирогов" няма много пациенти от началото на празниците.

Не беше много натоварено. За две денонощия и половина са преминали 1850 пациента, от които обаче 550 са деца до 18 години, като останаха на лечение 170 възрастни и 50 деца. Тук режимът на лечение си е постоянен, 24-часов, което означава, че ние продължаваме да работим като в непочивните дни. Бяха извършени общо 60 оперативни интервенции - 15 при млади и 45 при възрастни пациенти”, обясни проф. Балтов. Едни от най-натоварените кабинети са били вътрешните болести, педиатрията, травматологията и хирургията.

Близо 2 млн. лв. събра тазгодишното издание на „Българската Коледа“

За разлика от други години по-малко са случаите на прекомерно употребилите алкохол. Няма случаи на деца, употребили алкохол. Повечето деца, които са приети в периода, са свързани с открития преди година спешен педиатричен кабинет. Затова приемът на млади пациенти през този кабинет се увеличава.

Имаме един-единствен случай с пиратка при един 60-годишен пациент. Апелирам за новогодишните празници много да внимават всички”, заяви директорът на „Пирогов“.

Коледните филми, донесли най-големи приходи

„Има доста пациенти не само от София, но и от цяла България с по-тежки травми. Знаете, имаше няколко по-сериозни катастрофи. Пациентите са обикновено около 100 на денонощие, което доста увеличи спешния прием на пациенти в "Пирогов". Общо за цялата година е с 12 000 повече спрямо миналата година”, посочи проф. Балтов.

Той обясни,че нова информация за възникването на пожара в болницата няма и се изчаква да приключи разследването.

А с настъпването на Новата година се очаква да започнат и ремонтите в лечебното заведение. „Очакваме ремонтите да започнат буквално след празниците. Успяхме да получим кредит от 13 млн. лева, с което ще бъдат обновени 5 сгради на "Пирогов", каза още проф. Балтов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама