Говорителят на Путин: 2019-а беше година на напрегната работа

17:16, 26 дек 19 / Свят 25 2725 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отиващата си 2019-а беше година, изпълнена с напрегната работа, заяви пред репортери Дмитрий Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин, цитиран от БНТ. 

 „Всяка година е изпълнена със събития, които предизвикват трудности, а също и радостни събития, работата е в пропорцията между тези събития, която се променя всяка година. За Кремъл тази година беше изпълнена с работа, поредната година на напрегната работа, която основно преследва една цел – повишаване благосъстоянието на гражданите на Русия“, каза Песков.

Арестуваха Алексей Навални

Говорителят на Путин добави, че независимо от определени трудности в икономиката, „общата стабилност е осигурена и гарантирана“. За международната обстановка Песков каза, че „се е развила доста неприязнена международна среда, което е малко вероятно да допринесе за особено ползотворни резултати“. "Въпреки това работата продължава, трудно е и е напрегнато, но това е работна среда", добави той.

Коментирайки резултатите от анкетата на ВЦИОМ, според която почти 60% от руснаците смятат изминалата година за трудна и лоша за страната, представителят на Кремъл заяви, че „има доста емоционални оценки, така че към тях трябва да се подхожда с известна толерантност“.

„Вчера руският президент Владимир Путин говори на съвета за национални проекти, че гражданите всъщност не усещат положителните промени в живота си, въпреки цялата свършена работа", отбеляза Песков.

В отговор на въпроса кога гражданите трябва да усетят промените към по-добро, говорителят припомни, че задачата за подобряване на жизнения стандарт е заложена в националните проекти, „следователно това трябва да се случи навреме, за което са проектирани тези проекти, повечето от тях, а именно до 2024 г."

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама