55 млн. лева отиват за нов самолет за властта

16:05, 27 дек 19 / Политика 25 2502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2019 г., съобщиха от правителствената служба.

Средствата в размер до 55 000 000 лева ще бъдат разходвани за нуждите на Авиоотряд 28 за доставка на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение и за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване на въздухоплавателното средство.

Миналата седмица правителството прие решение да възложи на генералния директор на Авиоотряд 28 да проведе преговори за сключване на договор за покупка на нов правителствен самолет. Резултатът от преговорите ще бъде докладван на Министерския съвет за приемане на постановление.

В момента полетите със специално значение се извършват от две летателни машини - „Фалкон” и „Еърбъс”.

През ноември обаче заради технически проблем правителственият „Фалкон”, с премиера Бойко Борисов на борда, кацна аварийно в София. През април, при кацане в Брюксел, самолетът спука гума. През февруари 2015 г. се наложи машината да кръжи над София и да кацне обратно, защото колесникът й не се прибра при излитането за Брюксел.

По темата има ли наистина нужда от нов правителствен самолет ТОПНОВИНИ потърси мнението на двама бивши директори на Авиоотряд 28 - Цвятко Луканов и капитан Пенчо Пенчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама