Аржентинските депутати замразиха заплатите си заради кризата

08:08, 28 дек 19 / Свят 25 2413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателите на долната и горната камара на аржентинския парламент подписаха вчера решение за замразяване на заплатите на законодателите за половин година заради икономическата криза в Аржентина. Това съобщи председателят на Камарата на депутатите Серхио Маса, цитиран от ТАСС, съобщи bTV.

Гигантска пясъчна буря погълна град в Аржентина

Извънредното положение (в икономическата сфера) изисква действия от всички сектори. Затова решихме да замразим за 180 дни заплатите и командировъчните на законодателите и служителите на Камарата на депутатите и Сената", написа той в профила си в „Туитър”. Към съобщението си Маса прикачи и снимка на подписаното решение.

Аржентина от няколко години не може да възстанови темповете на растеж на икономиката си и се нарежда сред страните с най-високата инфлация. На 10 декември като президент встъпи в длъжност левоцентристът Алберто Фернандес.

Силно земетресение разтърси Аржентина

Миналата неделя парламентът прие законопроект за извънредно положение в икономическата сфера, който предвижда да бъдат въведени редица мерки, сред които да бъдат замразени таксите за комуналните услуги, да бъде въведен 30-процентен данък върху покупката на чужда валута за частни лица, както и да бъдат повишени митата върху износа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама