Детската клиника по онкохематология в Пловдив търси средства за ремонт

13:15, 28 дек 19 25 2327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Детската клиника в Пловдив има спешна нужда от нова лечебна база, съобщава Нова телевизия. 

Основен проблем и за пациентите, и за персонала на болницата са недостатъчните места за настаняване, както и амортизираните сгради. По тази причина тече кампания за набиране на средства за построяването на нов детски и онкохематологичен корпус.

Пловдив започва преговори с ЕИБ за 120 млн. лв заем

Клиниката е най-голямата в Южна България. Оттук всяка година минават около 4000 деца. Сградата, в която се помещава, е остаряла и условията за престой на най-малките пациенти и родителите им не са добри.

В края на миналата година стартира кампания за набиране на средства, с които да бъде построен нов детски и онкохематологичен корпус на територията на УМБАЛ „Свети Георги” на Пещерско шосе. Необходими са над 5 милиона лева.

„Искам да привлечем хората в тази кауза да ни помогнат, така че техните пациенти, техните деца да бъдат лекувани в по-добри условия и ние като лекари и нашите медицински сестри да работим в по-добри условия, които смятам, че заслужаваме”, заяви проф. Иван Иванов, специалист по педиатрия и детска неврология.

Младежи раздават традиционни родопски ястия по улиците на Пловдив

Докато се борят с неудобствата в Детската клиника, хората от персонала продължават да отделят от заплатите си, за да подкрепят каузата за осигуряване на нормални условия за лечение на малките пациенти.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама