Оливер Спасовски застава начело на служебния кабинет в Северна Македония

16:57, 28 дек 19 / Свят 25 2212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вътрешният министър на Северна Македония Оливер Спасовски беше избран за служебен премиер от ръководството на управляващия Социалдемократичен съюз. Спасовски ще ръководи правителството до провеждането на предсрочни избори на 12 април.

На свое заседание партията на настоящия премиер Зоран Заев реши Оливер Спасовски да оглави преходния кабинет от 3 януари. Социалдемократическият съюз реши и кои ще бъдат тримата вицепремиери в служебното правителство, като предстои най-голямата опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ да направи своите предложения кой да оглави още 5 министерства, сред които и вътрешното ведомство.

Предсрочните избори в Северна Македония може да бъдат отложени

Предложенията на двете най-големи партии за служебен кабинет трябва да бъдат одобрени от парламента в Скопие.

Бъдещият служебен премиер Оливер Спасовски благодари за доверието във Facebook и написа, че желанието му е да бъде колкото се може по-кратко на този пост и премиерът Зоран Заев да се върне бързо начело на правителството.

Спасовски ще бъде вторият служебен премиер на Северна Македония. Първият беше Емил Димитриев, който оглави кабинета според Договора от Пържино преди изборите през 2016 година, когато ВМРО-ДПМНЕ изгуби властта.

След снощното заседание на СДСМ Заев заяви, че все още не е ясно дали пак ще се коалира с албанците за предстоящия вот на 12-и април. До предсрочни избори се стигна, след като Европейският съюз не даде дата за начало на преговори за членство на Северна Македония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама