Студено време в неделя, жълт код за 8 области

07:15, 29 дек 19 25 3405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В неделя времето ще бъде студено. Минималните температури ще са между минус 3 - 2 градуса, а максималните от 0 до плюс 5 градуса. Облачността ще е разкъсана.

В неделния ден сняг ще вали в Северна България и в планините, където ще се образува снежна покривка. Ще бъде ветровито. В Североизточна България и Предбалкана ще има условия за навявания. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и слабо ще се повиши.

Над Черноморието облачността ще е променлива. В северните райони дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 3° - 6°, температурата на морската вода е 11° - 12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините облачността ще значителна с превалявания от сняг, по-съществени в Стара планина. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. По планинските проходи ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 5°, на 2000 метра – минус 11°.

В 8 области е обявен жълт код за снеговалежи и силни ветрове. Опасността важи за Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Силистра и Шумен, съобщиха от НИМХ.

Възможно е да се създадат условия за виелици. 

снимка: НИМХ 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама