Сръбският военен министър замеси България в местна оръжейна афера

18:57, 29 дек 19 / Свят 25 2564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин намекна, че България има пръст в аферата "Крушик", в която опозицията в западната ни съседка твърди, че е замесен бащата на друг сръбски министър - на вътрешните работи - Бранко Стефанович.

"Крушик" е държавен сръбски холдинг за търговия с оръжие, за който в българска медия тази есен излезе информация, злепоставяща Белград. А именно, че боеприпаси от "Крушик" са използвани от украинската армия срещу проруските сепаратисти в Донбас, предаде БНР.

Захариева: София ще привика сръбския посланик за обяснение

На годишната си пресконференция Вулин заяви, че става дума не за афера, а за операция "Крушик": "Най-голямата ни конкуренция в отбранителната индустрия е в България. През миналата година българският износ на въоръжение е спаднал с 37%, а нашият продължи да расте. И по някакво чудо операция "Крушик" е започнала именно в България".

Аферата "Крушик" гръмна през ноември заедно с руския шпионски скандал в Белград, който президентът на Сърбия Александър Вучич отдаде на опити на трети страни да влошат отношенията му с руския президент Владимир Путин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама