Путин понякога спял в Кремъл, за да не предизвиква задръствания

16:05, 30 дек 19 / Свят 25 2239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Владимир Путин понякога е нощувал в Кремъл, за да не бъдат блокирани пътища в столицата и да не се предизвикват проблеми на московчани, заяви бившият министър на външните работи на Италия и бивш вицепрезидент на Европейската комисия Франко Фратини.

Той сподели спомени в рамките на проекта РИА Новости, посветен на 20-годишнината на Путин начело на страната, съобщи БГНЕС. Проектът включва поредица от интервюта с руски и чуждестранни политици, общественици и спортисти, които познават Путин от много години.

Путин се включи в хокеен мач на Червения площад

Фратини разказа, че когато пристигнал в Москва като министър на външните работи, Владимир Путин винаги го е приемал, като „два пъти тези срещи са се провеждали на неговата дача край Москва“. Това се случило за първи път след назначаването на политика за ръководител на италианското външно министерство през ноември 2002 г.

"Отне около 45 минути с кола до крайградската резиденция. И тогава Путин ми каза, че когато понякога се задържа на работа, остава да прекара нощта в Кремъл, за да не пътува до резиденцията. Той обясни, че не иска да създава проблеми на много хиляди московчани, защото от съображения за безопасност движението по пътя се блокира и възникват задръствания. Това много ми хареса, посочи той.

Фратини подчерта, че има много добри лични впечатления от срещите си с Путин, които говорят за него като за личност. "В крайна сметка може да сте голям лидер, но личният, човешки аспект винаги остава изключително важен и интересен", заключи италианският политик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама